Med psykologi skapar vi en fantastisk webbplats utifrån många aspekter. Upplevelse och användning, detta är två mycket viktiga aspekter i bygget av din app eller hemsida. Det är här som vår UX/UI-designer spelar en mycket viktig roll i - experten på användarens beteende. 

Vi börjar med en supersnabb förklaring: UX = user experience, alltså användarens upplevelse och UI = user interface, som vi snabbt översätter till användargränssnitt, det man ser i en app eller på en webbsida.

Varför behövs en UX-designer

Det är UX-designen som är arkitekten i bygget av ett system och hen tar fram förutsättningarna för hela projektet. En bra UX design börjar alltid med slutanvändarens behov som utgångspunkt. Metodiskt och strukturerat tar man reda på vem användaren egentligen är, ofta genom att ställa tusen frågor. Du behöver inte nödvändigtvis höra alla men du kanske behöver komplettera med svar på vissa av dessa. Det kan vara allt från, kommer hen ha handskar på sig vid användningen? Kommer hen vara stressad? Vilken typ av enhet kommer flest använda? Ska man köpa mycket eller bara göra ett val och detta ska kunden uppleva som rätt val? Ungefär så här fortsätter det surra i huvudet tills vi fått en god bild.

Användarens beteende

Nu har vi kommit till hur personen förväntas interagera med systemet, appen eller webbplatsen och ungefär här är det viktigt med stor förståelse för psykologi. Det gäller ju att få användaren att göra det du vill att den ska göra. Med hänsyn till slutanvändaren börjar skapandet av skisser och framtag av wireframes som blir lite av en arkitektritning. Det är meningen att det ska ändras några gånger innan man är riktigt nöjd.

Bra UX-design

Att tänka på knappars utseende och placering samt tillägg av ljud är väsentliga i UX-designen. Det gäller att få användaren att förstå vad och hur den ska utföra sin uppgift. För att uppnå den totala förståelsen är det också viktigt att komma ihåg att skicka bekräftelse tillbaka. 

UI-design

Så har vi kommit till det visuella, design och form att färger hänger ihop, UI-designens jobb. att det inbjuder till vidare interaktion och att kunden lockas till ett köp eller att ...

En bra UX/UI-design ger en känsla av ett användarvänligt system eller webbplats.

 

Dags för: app | e-handel | hemsida | system

BEHÖVER DU HJÄL AV VÅR UX-DESIGNER?

Få experthjälp av oss. Du kanske inte får så många köp i din webbshop som du önskar eller inte tillräckligt många leads från din hemsida. - Emma ser till att boka in en användaranalys på din webb.

Emma Clewåker Wisén

Emma Clewåker Wisén

Projekt­koordinator

Kontakt

Vill du veta mer?

Vi är vana vid att inget projekt är det andra likt och vi förstår att det kan finnas många funderingar. Låt oss bena ut dessa.

Vad vill du veta mer om?
Välj ett alternativ eller skriv vad du funderar över
Vi skulle behöva veta lite mer om dig

Det här formuläret samlar in uppgifter så att Netmine AB kan kontakta dig. Läs vår GDPR - Integritetspolicy för mer information.

Jag samtycker till att Netmine AB sparar mina uppgifter

Bekräftelse

Tack, vi har mottagit ditt meddelande!

Vi hör av oss till dig inom kort.
Du är självklart välkommen att kontakta oss direkt på 0370- 155 90 eller kika förbi hos oss på Brogatan 24 i Värnamo och ta en kopp kaffe med oss.