UTVECKLING

Projektet - från början till slut

När vi pratar om utveckling menar vi såklart systemutveckling som är samma sak som mjukvaruutveckling och ungefär samma sak som apputveckling och i vissa fall kallar man det webbutveckling. Kärt barn har många namn! Så här kan det i alla fall gå till.

Ibland vet man att man behöver ha något som gör saker och ting lite lättare men det är inte alls säkert att man vet vad. Oftast finns det ett problem i grunden som man vill ha löst. Detta kan nästan vara precis vad som helst mellan himmel och jord. Är det svårt att boka dina tågresor genom Europa? Då skulle vi kunna göra en tågbokningssite. Har du ett problem med outnyttjade truckar? Då skulle vi kunna göra ett truck-taxisystem, eller ja det har vi redan gjort, men du förstår nu principen i alla fall. Fyra utvecklare, en grafisk designer och en frontend-utvecklare. Tillsammans har vi, utan att överdriva - en bred kompetens. I gänget har vi också vår projektledare som håller koll på oss allihopa åt dig. Och du, vi är precis lika trevliga som vi ser ut!

 

Mjukvaruutveckling i 12 steg

 1. Så okej, det börjar ofta med ett mail eller ett samtal till oss. Vår säljare bokar ett möte med dig!

 2. Låter det bra på båda håll så kommer utvecklingsteamet in i bilden och gör en analys av behovet och en eventuell lösning, än så länge kan vi bara göra en mycket grov tidsuppskattning.

 3. I denna fas påbörjas en förstudie. Vi plockar in så mycket information vi bara kan och ber om en mer detaljerad kravspecifikation från dig. Vi kan nu lämna ifrån oss en mer korrekt kostnadsbild av projektet.

 4. Beslutsfasen, nu bestämmer vi oss för om projektet ska fortlöpa enligt båda våra kravspecifikationer.

 5. Det är nu själva skapandet börjar. Förhoppningsvis har vi här fått en hyfsad klar bild av vad det är du vill ha och vi kan inleda en designfas och skapa en prototyp.

 6. Beroende på projektets storlek så kan vi redan efter någon vecka in i projektet visa dig en bra bild av hur programmet, appen eller webbsidan kommer se ut och vi bokar ett möte för godkännande av prototyp. Du kommer alldeles säkert ha mängder av synpunkter på ditten och datten som vi nu kommer kunna rätta till tidigt i projektet.

 7. Nu har vi kommit så långt att vi är mogna för vidare designarbete med detaljskisser på undersidor på en hemsida, eller ytterligare funktioner i ett system. Du kommer högst troligt ha ganska nära kontakt med vår projektledare under denna samt nästa fas av projektet.

 8. När vår grafiker är färdig med konceptet så börjar den kodmässiga implementationen. Nästa gång vi ses kommer ni får en klickbar genomgång av systemet. Efter mötet bygger en av våra grymma utvecklare all funktion, det är nu allt det magiska händer!

 9. Nu är vi nästan klara. Vi kommer ha ett gäng avstämningar och snart har du ett system i dina händer som är ganska nära slutprodukten. Men först kommer vi göra interna kontroller innan vi skickar över det till dig för vidare tester. Nu är det meningen att få så mycket input som möjligt. Låt mormor få knappa och hitta också en granne med stora händer som kan testa appen.

 10. Det är jätteviktigt att vi får in tillräckligt med underlag för buggrättning. Det kan vara allt från att någonting hänger sig eller att en knapp är för liten för att kunna användas på det sätt som du tänkt.

 11. Yay! Nu kommer det roliga! Release! Du avgör själv om du vill att vi håller en intern utbildning av ditt system eller om ni fixar biffen själva. Men förhoppningsvis så firar ni med något gott till. Vi också!

 12. Efter en tid kommer vi säkert behöva göra justeringar i systemet eller appen. Hårdvaran har genomgått många programuppdateringar helt enkelt. Men ännu roligare är det om ni önskar en vidareutveckling av systemet, det betyder ju att ni gillar det!

Linda Gabrielsson

Linda Gabrielsson

Säljare & Kund­ansvarig

Ett koncept som passar er? Ta kontakt med våra säljare & boka ett möte vetja! Och hörni, det är inte nödvändigt att ni vet exakt vad ni behöver. Vi är ofta med i tankarna redan i uppstarten av ett projekt.

Våra nyheter

Kanske är du sugen på att skriva något om oss? Här nedan finner du det som hänt oss på sistone. Prata gärna med vår marknadsanskoordinator om du vill få en kommentar.