Support
Tillbaka

WFH - Det här behöver du!

Working from home, WFH - detta kanske blir en välanvänd förkortning framöver. Har du koll på hur det funkar att jobba hemifrån?

Kommer det vara aktuellt för dig att jobba hemifrån framöver? 
Nu har Sveriges statsepidemiolog gått ut och sagt att hemarbete blivit en relevant begränsningsåtgärd i spridningen av Covid-19. För många i vårt samhälle så går det inte att utföra sitt jobb på något annat ställe än just från sitt arbete. Men har man möjligheten kanske det är nu man ska hålla sig på hemmaplan och då vill vi hjälpa dig snabbt i gång!

 

Har du koll på följande?

Kommer du behöva koppla upp dig mot företagets server eller molnlagring?
Då kan det vara bra att veta hur du gör det. Använder ni VPN, fjärrskrivbords-uppkoppling eller tjänster i Microsoft Office365? Kolla med din chef hur du ska göra.

Har du allt du behöver lokalt på din dator?
Då är det viktigaste att du har en backup på den om olyckan skulle vara framme. Sen är det också viktigt att ha tillräckligt med utrymme för att kunna spara alla dina dokument på den annars kan det vara bra att använda en extern hårddisk.

Hur funkar det om du vill skriva ut hemma?
Du kanske har en skrivare hemma som du vill skriva ut på under tiden du jobbar hemifrån eller så kanske du vill att dina papper skrivs ut på kontoret för att ta hand om senare. Glöm inte att du också kan spara och skriva up dokument som PDF, då kan du lägga alla dessa i en mapp för att skriva ut senare.  

Hur funkar er telefonväxeln när du behöver jobba hemma?
Det är bra att veta om hur man får tag på sina kollegor, kunder och leverantörer även när man jobbar hemifrån.

Hur har du det med internet hemma?
Det kan också vara bra att ha koll på om du kan ansluta dig till ditt internet hemma alternativt om du kan köra med internetdelning från din företagsmobil.

 

Ring oss om du behöver hjälp att komma igång med att jobba hemifrån!


2020-03-13 | Nyheter

Vill du prata mer om det?