Vi får ofta frågan behöver man verkligen backup på Microsoft 365? Det korta enkla svaret är – Ja! För ni förlitar er på Microsoft 365 i er verksamhet och behöver därför också en backuplösning för dessa tjänster.

I en standarduppsättning av Microsoft Office 365 sparas data från bland annat Teams, Outlook, Sharepoint och Onedrive i 30 dagar. Det sker genom en funktion som kallas för kvarhållningsprincip. Detta är egentligen en produkt anpassad efter den amerikanska dataskyddslagen CCPA. Man kan tyvärr inte betrakta denna kvarhållningsprincip som en ren backup. Data sparas endast i 30 dagar och en återställning av enskilda objekt kan vara en krånglig process med flera tekniska nackdelar.

Fördelar med säkerhetskopiering
Vid aktivering av Microsoft Office 365 säkerhetskopiering ökar arkivering och sparandet av historik till 7 år. Utöver att man minskar återläsningstiden avsevärt så lagras säkerhetskopian även på en sekundär destination där hanteringen av backup, kontroll av backuper, återläsningsprocedur blir betydligt smidigare och snabbare. Därför rekommenderar vi en tredjepartsbackup av den data man sparar i Microsoft 365.

VILL DU PRATA MED NÅGON SOM ÄR EXPERT PÅ BACKUPTJÄNSTER FÖR MICROSOFT?

Det finns ett gäng saker att hålla koll på när det kommer till backup i olika programvaror från Microsoft. Men du kan vara lugn, jag hjälper dig gärna att reda ut frågetecknen.

Sebastian Grauengaard

Sebastian Grauengaard

IT-tekniker

Kontakt

Vill du veta mer?

Vi är vana vid att inget projekt är det andra likt och vi förstår att det kan finnas många funderingar. Låt oss bena ut dessa.

Vad vill du veta mer om?
Välj ett alternativ eller skriv vad du funderar över
Vi skulle behöva veta lite mer om dig

Det här formuläret samlar in uppgifter så att Netmine AB kan kontakta dig. Läs vår GDPR - Integritetspolicy för mer information.

Jag samtycker till att Netmine AB sparar mina uppgifter

Bekräftelse

Tack, vi har mottagit ditt meddelande!

Vi hör av oss till dig inom kort.
Du är självklart välkommen att kontakta oss direkt på 0370- 155 90 eller kika förbi hos oss på Brogatan 24 i Värnamo och ta en kopp kaffe med oss.