Vad gör en utvecklare på Netmine?

Vad gör en utvecklare på Netmine?

Programutvecklare, systemutvecklare, webbutvecklare, mjukvaruutvecklare, IoT-utvecklare, apputvecklare, programmerare, kodare eller kodknackare. Kärt barn verkar ha sjukt många namn. Men vad gör dom egentligen?

Även om de har VM i olika titlar så är uppgiften i princip densamma, iallafall för den oinvigde. En programmerare kan arbeta med allt från dataspel till avancerade styrsystem i industrimiljöer. Hos oss är det senaste det vanligare såklart. Men när gamification var som hetast så tog våra utvecklare fram ett verksamhetssystem byggt utifrån detta tankesätt. Så ja, lite spelutveckling på arbetstid har vi sysslat med också.

Det är en svår uppgift att visa att vi kan fixa det mesta så istället berättar vi om hur vi tidigare har löst andras problem.

Problem hos kund 1:

”Vi vill inte betala för sådant vi inte har gjort fel”

Netmine tog fram ett lösningsförslag och en prototyp, därefter en webbapp kopplad till kamera och handscanner. Programmet fick en koppling till befintligt affärssystem. Alltihop förpackades i ett supersnygg och användarvänligt gränssnitt. Och hos kunden minskade reklamationskostnaderna snabbt, extremt snabbt faktiskt. Investeringen hade en Payoff på 8 månader.

Problem hos kund 2:

”Vi vill minska tiden roboten står still och få större effektivitet i produktionen”

Netmines förstudie resulterade ett lösningsförslag och klickbar prototyp. Därefter utvecklade och implementerade vi en app för både iOS och Android, hårdvaran som appen kommunicerar med är också den framtagen av oss. Vi hjälpte också till att skapa en hemsida, enklare reklamfilm och utbildningsmaterial. Och nu har kunden en stor konkurrensfördel på marknaden, de var dessutom en av de första att kunna erbjuda denna typ av maskinkontroll via en app.

 

Hur går det då till när man gör underverk?

Utvecklarna på Netmine håller ofta till inne på sina kontor och kodar under tiden som det strömmar ut bra musik i de något för stora hörlurarna, ibland pausas det för att ta en kaffe innan man återgår till sin bubbla igen. Kanske känns enformigt men det är inte riktigt som det verkar. För vi jobbar i helt olika typer av projekt där systemen varierar och lika så programmeringsspråken. Ena dagen kan man sitta med webbutveckling och andra dagen försöker man få en robot att prata med en smartphone, inga konstigheter. Det är också detta som gör oss så unika i branschen. Inget projekt är skrämmande eller för stora för att hamna på vårt bord. Vi löser det mesta som ska skrivas i kod och med egna grafiker på avdelningen så kan du som kund vara säker på vad det är du får innan projektet ens är riktigt påbörjat.

Detta är vad vi är grymmast på:

.NET C# XamarinSQL Azure Umbraco Angular/Durandal PHP MySql WordPress NodeJS HTML5 | CSS3 Javascript Bootstrap

Johan Kristins

Utvecklingschef & System­utvecklare

Våra nyheter

Kanske är du sugen på att skriva något om oss? Här nedan finner du det som hänt oss på sistone. Prata gärna med vår marknadsanskoordinator om du vill få en kommentar.