Utveckling

Okej Google, låt mig prata med ICA

Nu kan man säga att framtiden här, för röststyrningen har verkligen utvecklats ordentligt i Sverige det senaste året. Nu äntligen kan du förvänta dig mer än bara roliga kommentarer från Siri. Nu kan du få lite nytta av röststyrningen också.

I augusti förra året lanserade ICA ”Monica”, hon är alltså en digital person som hjälper dig med receptinspiration och håller koll på dina inköpslistor. Monica är dock inte helt ny i gemet utan hon stod länge vid ICAnders sida och paret fanns i ICAs marknadsföring fram till 1990

"Allt större betydelse"

I ett pressmeddelande från den 15 augusti 2018 skriver ICA bland annat så här om röststyrning:
-”Röststyrning kommer få allt större betydelse och vi är glada att kunna lansera vår digitala assistent Monica på Googles plattform. Vi tror att röststyrning kan förenkla våra kunders vardag. Samtidigt som du kollar in i kylen och ser vad som behöver kompletteras kan du prata in det som fattas på inköpslistan. Till en början kommer det vara enklare tjänster via röststyrningen, men ju mer du pratar med Monica desto mer lär hon sig. Vi är mitt uppe i ett intensivt utvecklingsarbete för att kunna erbjuda ännu fler roliga och användbara funktioner”, säger Samuel Young, ansvarig för innovationshubben ICAx.

Nu kan röststyrning slå igenom

I och med att Google Assistent släpptes på svenska hösten 2018 blev det klart enklare att engagera oss svenskar på detta interaktiva sätt. ICA är bara en i raden av företag som utvecklat funktioner för röststyrning, SJ kan ge trafikinformation, du kan få väder uppläst och dessutom kan den ge dig förslag på bra ursäkter då du egentligen inte får komma försent. Så på vilket sätt skulle du eller din verksamhet ha nytta av röststyrning?

Vad behövs?

För det första behöver du ett ICA-konto. Sen behöver du ladda ner Google Assistent på svenska och den finns tillgänglig både för iPhone och Androidtelefon. Gillar man tekniska prylar så funkar även röststyrningen på Google Home Assistent, den enklaste varianten kostar ca 649kr (inkl moms).

Nyfiken på mer? Vill du utveckla en funktion för röststyrning i ditt företag? Då ska du ta kontakt med oss!

Johan Kristins

Utvecklingschef & System­utvecklare

Våra nyheter

Kanske är du sugen på att skriva något om oss? Här nedan finner du det som hänt oss på sistone. Prata gärna med vår marknadsanskoordinator om du vill få en kommentar.